Deze trouwambtenaar kost...

Heel veel aanstaande bruidsparen vragen zich af 'wat zijn nu de kosten van een trouwambtenaar'. Op basis van gevoel wordt vaak gedacht aan een bedrag van 200 tot 500 euro. 

Maar is dit een reëel budget? Jullie trouwdag wordt een heel bijzondere en mooie dag, maar wellicht ook de duurste dag van jullie leven. Stel je voor dat jullie over 5, 10 of 40 jaar, onder het genot van een glas, gevuld met goed bewaarde wijn, terugdenken aan jullie trouwdag of liefdesceremonie en jullie mijn trouwspeech nog eens terug lezen, samen met het bekijken van jullie trouwfoto's. Hoe wil je dan terugdenken aan deze dag?

Oké, ik vraag € 1.250,00 voor het compleet verzorgen van jullie huwelijk of liefdesceremonie in Nederland (en nee, ik reken géén reiskosten!).

Wat doe ik dan om jullie te trouwen?

Nou, jullie mogen natuurlijk wel wat van mij verwachten, namelijk:

Exclusief:

De benoemingskosten verschillen per gemeente. De ene gemeente berekent ze met de gemeentelijke leges (dit zijn kosten die je altijd moet betalen aan de gemeente voor een huwelijk/geregistreerd partnerschap en verschillen per gemeente en soms ook per dag en per locatie. Informatie vind je op de website of bij de afdeling Burgerzaken van de betreffende gemeente) en er zijn gemeentes die het aan de trouwambtenaar doorberekenen.  

(Het spreekt, denk ik, voor zich dat trouwen in het buitenland maatwerk betreft. Dat doen we daarom in overleg!)

Tot slot, ik wil er een huwelijksvoltrekking van maken waarbij iedereen (maar jullie in het bijzonder!) een heel fijn gevoel aan overhoudt!

Ja! Wij willen een kennismakingsgesprek (met jou erbij)!