Ceremonieel verbinden en vier het

Er zijn ontzettend veel locaties in Nederland waar je kunt trouwen. Maar misschien hebben jullie zelf wel een plek in gedachten waar jullie heel graag het 'ja, ik wil!' willen uitspreken naar elkaar. Bijvoorbeeld trouwen in dat ene lievelingsrestaurant, trouwen tijdens een boot- of busrit of trouwen op een bijzondere plek in de natuur. Wat mij betreft absoluut geen punt (ik hou juist wel van die creatieve ideeën!), want dan kun je namelijk kiezen om ceremonieel met elkaar te vderbinden.

Wat er dan anders?

Als jullie besluiten ceremonieel te willen verbinden, betekent dit dat ik als ceremonieel spreker voor jullie zal staan. Ik verbind jullie dan niet voor de wet (vandaar dat ik het ook geen ceremonieel trouwen mag en kan noemen). Maar dat maakt het niet minder speciaal, hoor!

Als ceremonieel spreker vier ik graag De Liefde met jullie, door jullie verhaal te verwoorden. Dit verhaal is heel persoonlijk en je zult merken dat ik ook hier veel energie en liefde in steek. Ik zie erop toe dat de ceremonie nauwelijks te onderscheiden is dan die van een wettelijk huwelijk.

(Weer een kleine 'Let wel op'-tip: Je kunt op een ander moment het wettelijk huwelijk voltrekken. Dat kan wanneer jullie maar willen en soms zelfs kosteloos op een bepaalde dag of tijdstip)

Renewal of the vows

Wanneer jullie al jaren getrouwd zijn, denk je waarschijnlijk nog vaak terug aan jullie trouwdag. Veel echtparen wensen vaak om deze dag opnieuw te beleven. Ook kan het zo zijn dat de huwelijksceremonie niet helemaal naar wens is verlopen. Dit kan te maken hebben met het weer, het beperkte budget dat jullie op dat moment hadden of de setting waarin het huwelijk destijds heeft plaatsgevonden.

Renewal of the vows maakt het mogelijk om jullie trouwerij opnieuw te beleven. Met vrienden, familie, kennissen en collega’s of samen! Je kunt dit groot of klein vieren, een renewal of the vows is op geen enkele manier aan regels gebonden. Vaak wordt het georganiseerd wanneer er sprake van een jubileum is (5, 10, 12,5 of 25-jarig). Zo kan De Liefde gevierd worden en kunnen jullie nogmaals bevestigen elkaar eeuwig trouw te blijven!

Ja! Wij willen ceremonieel trouwen (en met jou erbij)!